preskoči na sadržaj

Glazbena škola Požega

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2012.

Ukupno: 72442
Ovaj mjesec: 1404
Ovaj tjedan: 13
Danas: 13

 

           

O školi

Glazbena škola Požega trenutno broji 564 učenika, od toga 50 u predškolskom glazbenom obrazovanju, osnovnoj glazbenoj školi matična škola 299 učenika,  osnovnoj glazbenoj školi – Područno odjeljenje Pleternica 67 učenik, osnovnoj glazbenoj školi – Područno odjeljenje Kutjevo 54 učenika. Srednja glazbena škola ukupno ima 94 učenika ( 21 u pripremnim razredima i 73 u srednjoj školi). U stalnom radnom odnosu je 64 djelatnika (54 nastavnika i profesora te 10 nenastavnih djelatnika) i 1 profesor sa statusom vanjskog suradnika.

Rad je organiziran u 6 odjela: Odjel za klavir i orgulje, Odjel za gitaru, Odjel za tambure, Odjel za harmoniku, Odjel za puhače i udaraljke te Odjel za glazbenu teoriju i pjevanje.

Aktivno djeluje 5 orkestara (puhački, harmonikaški, tamburaški: osnovnoškolski i srednjoškolski i  tamburaška filharmonija) i 6 zborova (od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta), od kojih posebno vrijedne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima kontinuirano postižu: Harmonikaški orkestar, Mješoviti zbor, Tamburaški orkestar, Komorni tamburaški ansambl i Brass Quintet Glazbene škole Požega.

Sudjelovanja na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, smotrama, festivalima, kao i redovna koncertna djelatnost svakodnevnica su rada Škole, koja je posljednjih nekoliko godina obogaćena velikim zajedničkim projektima profesora i učenika.

Veljko Valentin Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega od 1991. do 2017. godine, inicijator je otvaranja srednje glazbene škole i neumorni pokretač brojnih glazbenih događanja i projekata škole. Uz to što je za njegovo vrijeme Škola premještena na novu lokaciju i rast broja učenika, zaslužan je i za stvaranje potpuno novog i specifičnog ansambla - Tamburaške filharmonije koja nastaje kao rezultat snažnog razvoja puhačkog i tamburaškog odjela. Tamburaška filharmonija imala je prvi nastup 2009. godine u Gradskom kazalištu Požega prigodom 10 godina srednje škole, a Tiha noć u Vukovaru 2011. - 2013., Bonofest u Vukovaru 2012., Slavonija u Lisinskom 2014., samo su neki od zajedničkih projekata Tamburaške filharmonije i Mješovitog zbora kojima se u suradnji sa Hrvatskom radiotelevizijom napravio veliki iskorak iz lokalnih i regionalnih okvira rada Škole.

Na mjesto ravnatelja Glazbene škole Požega 2017. godine dolazi Alen Kovačević, mag. mus., do tada redovni profesor klavira.
preskoči na navigaciju