preskoči na sadržaj

Glazbena škola Požega

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2012.

Ukupno: 72442
Ovaj mjesec: 1404
Ovaj tjedan: 13
Danas: 13

 

           

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Najtrofejniji pijanist Glazbene škole Požega na natjecanju Isola del Sole
Autor: Marta Matijević, 13. 6. 2018.

Učenik Glazbene škole Požega, Patrick Tomljanović, nastupao je na još jednom od brojnih natjecanja u svojem glazbenom obrazovanju!


Na 4. međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste Isola del Sole učenik Patrick Tomljanović osvaja 1. nagradu u B kategoriji s 95,00 bodova. Mentor mu je profesorica klavira Emilija Navratil, mag. mus. Natjecanje je održano u gradu Grado na sjeveru Italije, a sve uz veliku potporu Grada Požege.

Nastupao je sa skladbama skladatelja baroka, klasike, romantizma te skladbom Pokladna etida hrvatskog skladatelja Davora Bobića.


Školske godine 2017./2018. nastupa na brojnim natjecanjima i osvaja visoke nagrade. Dobiva dvije državne nagrade za solo izvedbu i duet. Isto tako, osvaja prve nagrade na 6. međužupanijskom natjecanju klavirista Virovitička klavirijada, Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op.4 u Križevcima, 5. međunarodnom mješovitom natjecanju glazbenika Bistrički zvukolik u Mariji Bistrici te 7. međunarodnom natjecanju Fantast 2018. u Bečeju. Sudjeluje na smotri pijanista, Glazbenom tjednu u Osijeku u organizaciji Glazbene škole Franje Kuhača te 10. međužupanijskoj smotri mladih pijanista. Također, odradio je ogledni sat sa savjetnicom za nastavnike klavira.

Valja istaknuti kako učenik na svakom natjecanju, pa i onim međunarodnim, nastupa sa skladbama hrvatskih skladatelja. Na taj način ostvaruje se promocija grada, hrvatske kulture i umetnosti, a pogotovo hrvatskih skladatelja!

Čestitamo učeniku i profesorici na iznimnom trudu i uspjesima te želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju